Nyheder

Holmespejderne, takker Nordea-fonden for støtte til udekøkken til madlavning i det fri.

Nordea-fondenNordea-fonden

  Vi har fra Nordea-fonden fået støtte til et gastronomisk projekt til forbedring af rammerne for madlavning i det fri hele året. Aktiviteterne foregår hver anden lørdag hele året rundt, også om vinteren.

Vi laver normalt altid frokost over bål til aktiviteten hver 2. lørdag. Vi har en kok i ledergruppen, og det afspejles også i vores tilgang til madlavning over bål.

Når vi kun har aktivitet hver 14. dag, har vi til gengæld valgt, at aktiviteten skal strække sig over 3 timer, og det giver gode rammer for også at kunne lave mad over bål. Vi finder det vigtigt, at spejderen får et basalt kendskab til årstidens råvarer og hvordan man kan anvende dem i madlavningen. Vi oplever derfor også, at spejderne får et helt andet forhold til at spise anderledes og sund mad, når de selv har været med til at lave det.

Spejdergruppen råder over noget køkkengrej, men det er i en utilfredsstillede kvalitet, og vi er derfor rigtig glade for at have fået mulighed for at anskaffe ensartet grej i en høj kvalitet. Det vil af praktiske grunde være smart at have ensartet grej.

Det er også tanken, at SFO, institutioner m.v. efter en kort introduktion kan låne udekøkkenet på hverdage, hvor vi ikke selv bruger det.

Vi er netop gået i gang med mad arbejdet med at indkøbe det helt rigtige grej. Vi forventer at have grej til 24 – 28 børn på plads til efter sommerferien.

En glad ledergruppe og bestyrelse i

Holmespejderne.

Nordea-fondenNordea-fonden